BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Selamat Datang ke Blog Saya...

Tuesday, June 1, 2010

Israel Laknatullah


PETALING JAYA: Tindakan kejam dan biadab tentera marin Israel yang menyerang kapal Mavi Marmala kira-kira jam 7.30 pagi tadi (waktu Malaysia) ketika kapal tersebut dalam perjalanan menghantar bantuan kemanusiaan di Gaza (rajah) setakat ini telah mengorbankan 15 sukarelawan dan 30 lain cedera.Belum dapat dipastikan nasib 11 rakyat Malaysia yang turut serta dalam konvoi laut berkenaan.


Difahamkan tentera rejim Zionis telah menguasai bilik media menyebabkan hubungan dengan kapal-kapal terbabit putus.


Pengarah Palestine Center of Excellence (PACE), Prof Madya Dr Hafidzi Mohd Noor yang mengesahkan insiden tersebut kepada mStar Online berkata, bagaimanapun sehingga kini tiada maklumat sama ada sukarelawan Malaysia antara yang menjadi mangsa atau tidak.


"Seramai 12 sukarelawan Malaysia terlibat dalam misi ini, termasuk dua wartawan Astro Awani. Tapi kita masih belum mendapat maklumat sama ada mereka yang terkorban atau cedera itu melibatkan sukarelawan kita atau tidak," katanya di sini hari ini.


Dua warganegara Malaysia - wartawan, Ashwad Ismail dan jurukamera, Shamsul Kamal Latip dari Astro Awani - menaiki kapal Turki bernama Mavi Marmara yang diserbu komando Israel.


Pagi tadi, Mavi Marmala telah diserang oleh tentera Israel menggunakan peluru hidup dan semburan gas sebelum sempat rombongan tersebut memasuki perairan Gaza.


Konvoi Flotila Pembebasan adalah konvoi kemanusiaan terbesar yang disertai oleh 50 buah negara termasuk Malaysia.


Rombongan kemanusiaan ini melibatkan lebih daripada 700 peserta dan kapal Mavi Marmala membawa seramai 540 orang penumpang.

Ni berita semalam....memang kejam n mangkuk ayun sungguh si Israel ni. Alasannya mereka diserang dulu. Nonsense!!!! X logik langsung sbb ni kapal yg membawa bantuan kemanusiaan ke GAZA bukannyer muatan senjata!!! And like always...PBB n all the sekutu2nyer yg stupid comfirm xkan berbuat apa2. 11 rakyat malaysia lagi x diketahui lagi nasib mereka. entah selamat entah tidak. Sama2 la kiter semua mendoakan yang terbaik buat mereka yg teraniaya. Kalo terkorban pun Insyallah....ada ganjaran menanti mereka "di sana"....
Berjuang di jalan Allah....

P/S: Untuk Israel..... G mampos la korang!!!!!!!

3 comments:

Ciksu said...

Memang pun kaksu setuju kalau kita pancung kepala dia orang hidup-hidup baru puas hati,semoga Allah turun kan bala secepat mungkin untuk semua iblis tu geram betul eeeeeeeeee.............

adeknowray_fifie said...

hai fifi

♥Azie♥ said...

fifi